Kategorier
Artiklar

Gratulera med en personligt utformad tårta

Varför hålla sig till de gamla vanliga formaten när någon ska firas med en tårta? Det finns så otroligt mycket roligt man kan göra för att piffa upp dem och göra dem personliga. Vare sig du väljer att beställa en tårta från ett konditori i Stockholm eller om du bakar den helt själv går det att göra massor med roligt och oväntat.

Tårtor har fördelen att de går att göra i så många olika former, färger och med olika smak – så det bör gå att hitta något som passar alla.

Är din kompis fotbollsfantast? Gör något som påminner om favoritlaget.

Älskar barnbarnet hästar? Gör marsipanhästar eller en hästsko på tårtan.

Är födelsedagsbarnet som tokigt i cupcakes? Gör en tårta med cupcakes ovanpå! Tårta och cupcakes i ett. Varför inte?!

Beställ en färdig tårta

Den som inte har så mycket tid eller inte känner att den är så duktig på att baka eller dekorera bakverk själv beställer kanske en färdig tårta från ett konditori. Men det finns så mycket mer än vanliga chokladtårtor, prinsesstårtor och gräddtårtor. Fråga vad mer de kan erbjuda ur sortimentet. Många gånger är det mer varierat än det som du ser ståendes i disken. Allt fler bagerier erbjuder också formskurna tårtor, mer personlig dekor och vissa även trycka tårtor. Berätta lite om den som du vill fira så kan de säkert ge dig bra tips på vad man skulle kunna göra.

Baka tårtan helt själv

Om du älskar att baka själv kan du förstås göra tårtan på egen hand. Men prova helst en gång i förväg om du vill prova att baka enligt ett nytt recept. Att i sista minuten stå vid spisen och se att det inte blev helt som man hade tänkt sig är inte kul om gästerna är på väg. Då är det lätt hänt att du får springa ner till konditoriet och handla en tårta ändå om det inte skulle bli bra.

Piffa upp en konditori-tårta

En annan variant är att själv piffa upp en existerande tårta. Du kan beställa en enklare tårta på ett konditori och sedan göra den personlig på egen hand. Skär ut schabloner och pudra över socker eller chokladpulver. Köp strössel, silverpärlor och gelé för att skapa motiv, mönster eller text. Skaffa lite marsipan av olika färg och bygg upp egna figurer. Det är ett enkelt sätt att göra en tårta roligare på, utan att du behöver oroa dig för att grunden smakar bra. Den som fyller år eller ska firas av någon annan anledning kommer säkert att uppskatta det du gjort, just för att du visar att du brytt dig om att göra något som passar just den personen och inte bara plockat upp första bästa tårta ur kyldisken.