Om oss

Hur skapar man de perfekta festen? Vi har lång vana av catering och av att hjälpa till att planera fester för både privatpersoner och för företag. Vår erfarenhet säger att det finns några nycklar till en lyckad tillställning och att det heller inte spelar någon roll om det handlar om ett bröllop, ett dop, en större fest i glada vänners lag eller om ett stort företagsevent. Nycklarna? Här följer några:

Så lyckas du med festen:

  • God mat. Maten är extremt viktig. Mat håller humöret uppe och det blir också en riktig stämningshöjare vid bordet där gästerna får någonting att tala om. vad gäller mat så måste den vara genomtänkt och följa festens tema. Genom att anpassa maten mot sällskapet, mot tillställningen och mot exempelvis säsongen så kan man nå nya höjder. Givetvis dock: maten som serveras måste vara god. Där finns det inga genvägar!
  • Serveringen. Många tar detta som ett nödvändigt ont, men faktum är att rätt servering bidrar till en högre stämning. Genom att använda rätt porslin och lägga upp allting på ett genomtänkt sätt så ger man en signal om att det handlar om en fest – och inte om en vanlig middag. Det gör skillnad.
  • Klädseln. Hur ska gästerna klä sig? Att ha en tydlig dresscode är värdefullt. Det behöver inte innebära smoking. Men, en kavaj/klänning signalerar också att festen är något utöver det vanliga.
  • Underhållningen. För att undvika de döda luckorna på en tillställning så bör man ha ordnat med underhållning innan. Det kan vara enklare frågesporter, det kan vara roliga små utmaningar och det kan innebära exempelvis en tipspromenad för att gå ner maten. Musiken är också viktig sett till kvällens fortsatta händelser. Skicka gärna ut önskemål om låtar som gästerna vill höra under kvällen. Med Spotify är det enkelt att skapa en perfekt, skräddarsydd spellista.
  • Bordsplaceringen. Vilka personer kommer att passa ihop och vilka bör hållas på några bords avstånd? Att sätta samman bordsgrannar som har gemensamma intressen och som har liknande personligeheter är ett måste. Här har du något att bita i. Vem ska sitta bredvid Farbror Åke och vem kommer att passa bäst med moster Bettan? Försök att hitta minsta gemensamma nämnare som löper som en röd tråd genom varje bord.

Det är några av de nycklar som finns för att skapa en perfekt fest som det kommer att talas om länge. Vår ambition med den här sidan är att fortsätta lite i samma anda och där vi ger värdefulla tips om matlagning, om recept, om mat från andra kulturer och om mer hälsosam kost som fortfarande smakar gott.

Mat hör ihop med välmåendet och vi anser att om man äter bra – och gott – så mår man också bättre. Idag finns det mer alternativ än någonsin tidigare. Nyttig mat är inte trist och tråkig. Det går att kombinera hälsa och välmående med välsmakande, spännande kost. Vi ska visa hur detta är möjligt. Välkommen!